United Kingdom

 

Jangama Meditation Course

The Jangama Meditation Course is for people of any level of experience with meditation, including newcomers. It starts with basic principles and builds up a solid foundation for you to continue your own practice.

click here for course details, venue & bookings

All courses are free of charge.

 

Regular Satsangs and One Day Retreats

All events are free of charge.
 

Tuesdays

Westminster Quaker Meeting House
8 Hop Gardens
London
WC2N 4EH

VIEW MAP

Saturdays 

Every Saturday retreats or events are held at various locations.

See below for details.

 

 

Tuesday 9 July

30 minute or 60 minute group meditation every Tuesday evening.

Please press the bell for the Meeting Room to be let in. No entry during any meditation session or after 7.15pm.

Schedule

6:30 Doors open

6.50 - 7.05pm: Recorded talk by Shri Babaji

7.05 - 7.20pm: Discussion on meditation & teachings

7.20 - 8.20pm: 30/60 minute meditation*

8.20 - 8.35pm: Arati and End

*The meditation will have a bell sound half-way through for those that want to leave after 30 minutes.

Saturday 13 July

Babaji Retreat Day
10.30am - 6:00pm, Morden, London SM4

5-minute walk from South Merton railway station, or
15-minute walk from Morden Underground (Northern Line)

10.00am Doors open
10.30am - 5pm Meditation session
5:00 Chants and Bhajans
6:00 Swamiji's and Babaji's Arati

The main room is available from 10.30am to 5pm for meditation. You may meditate for as long or short a time as you wish, as often as you wish during this period. A separate seating area is available for quiet reading and refreshments.

Vegetarian soup and bread (plus tea etc) will be provided.

Contact email uk@srby.org or phone Gian on 07837 386292

Please let us know if you would like to come along so we know numbers for catering, or if you would like to bring food to share.

 

Tuesday 16 July

Guru Purnima Celebrations

30 minute or 60 minute group meditation every Tuesday evening.

Please press the bell for the Meeting Room to be let in. No entry during any meditation session or after 7.15pm.

Schedule

6:30 Doors open

6.50 - 7.05pm: Recorded talk by Shri Babaji

7.05 - 7.20pm: Discussion on meditation & teachings

7.20 - 8.20pm: 30/60 minute meditation*

8.20 - 8.35pm: Arati and End

*The meditation will have a bell sound half-way through for those that want to leave after 30 minutes.

Saturday 20 July

Jangama Dhyana Half Day Retreat
1:00pm - 6:00pm, Warren St, London NW1

Just a few minutes walk from Warren St, Euston or Great Portland St Stations.

Contact email uk@srby.org or phone Gian on 07837 386292

12:45 Doors open
1:00 2-hour meditation
3:00 short break
3:15 90-minute meditation
4:45 short break
5:00 1-hour meditation
6:00 Swamiji's and Babaji's Arati

People are welcome to come to all or part of the event. There is a 15 minute break between meditations to allow people time to arrive.

 

Tuesday 23 July

30 minute or 60 minute group meditation every Tuesday evening.

Please press the bell for the Meeting Room to be let in. No entry during any meditation session or after 7.15pm.

Schedule

6:30 Doors open

6.50 - 7.05pm: Recorded talk by Shri Babaji

7.05 - 7.20pm: Discussion on meditation & teachings

7.20 - 8.20pm: 30/60 minute meditation*

8.20 - 8.35pm: Arati and End

*The meditation will have a bell sound half-way through for those that want to leave after 30 minutes.

Saturday 27 July

Swamiji Retreat Day
10.30am - 6:00pm, Morden, London SM4

5-minute walk from South Merton railway station, or
15-minute walk from Morden Underground (Northern Line)

10.00am Doors open
10.30 2-hour meditation
12:30 Shared light lunch
1:30 walk or chanting
2:30 Chants and Bhajans
3:30 Recorded talk by Shri Babaji
4:00 2-hour meditation
6:00 Swamiji's and Babaji's Arati

Vegetarian soup and bread (plus tea etc) will be provided.

Contact email uk@srby.org or phone Gian on 07837 386292

Please let us know if you would like to come along so we know numbers for catering, or if you would like to bring food to share.

 

Tuesday 30 July

30 minute or 60 minute group meditation every Tuesday evening.

Please press the bell for the Meeting Room to be let in. No entry during any meditation session or after 7.15pm.

Schedule

6:30 Doors open

6.50 - 7.05pm: Recorded talk by Shri Babaji

7.05 - 7.20pm: Discussion on meditation & teachings

7.20 - 8.20pm: 30/60 minute meditation*

8.20 - 8.35pm: Arati and End

*The meditation will have a bell sound half-way through for those that want to leave after 30 minutes.

Saturday 3 August

90 minute meditation
Thornton Heath, London CR7

Contact email uk@srby.org or phone Nadia on 0208 653 4951

2:30 Bhajan practice
3:00 Chants and Bhajans
4.00 90-minute meditation
5.30 Recorded talk by Shri Babaji
6:00 Aarati to Swamiji and Babaji

 

Tuesday 6 August

30 minute or 60 minute group meditation every Tuesday evening.

Please press the bell for the Meeting Room to be let in. No entry during any meditation session or after 7.15pm.

Schedule

6:30 Doors open

6.50 - 7.05pm: Recorded talk by Shri Babaji

7.05 - 7.20pm: Discussion on meditation & teachings

7.20 - 8.20pm: 30/60 minute meditation*

8.20 - 8.35pm: Arati and End

*The meditation will have a bell sound half-way through for those that want to leave after 30 minutes.

Saturday 10 August

Babaji Retreat Day
10.30am - 6:00pm, Morden, London SM4

5-minute walk from South Merton railway station, or
15-minute walk from Morden Underground (Northern Line)

10.00am Doors open
10.30am - 5pm Meditation session
5:00 Chants and Bhajans
6:00 Swamiji's and Babaji's Arati

The main room is available from 10.30am to 5pm for meditation. You may meditate for as long or short a time as you wish, as often as you wish during this period. A separate seating area is available for quiet reading and refreshments.

Vegetarian soup and bread (plus tea etc) will be provided.

Contact email uk@srby.org or phone Gian on 07837 386292

Please let us know if you would like to come along so we know numbers for catering, or if you would like to bring food to share.

 

Tuesday 13 August

30 minute or 60 minute group meditation every Tuesday evening.

Please press the bell for the Meeting Room to be let in. No entry during any meditation session or after 7.15pm.

Schedule

6:30 Doors open

6.50 - 7.05pm: Recorded talk by Shri Babaji

7.05 - 7.20pm: Discussion on meditation & teachings

7.20 - 8.20pm: 30/60 minute meditation*

8.20 - 8.35pm: Arati and End

*The meditation will have a bell sound half-way through for those that want to leave after 30 minutes.

Saturday 17 August

Jangama Dhyana Half Day Retreat
1:00pm - 6:00pm, Warren St, London NW1

Just a few minutes walk from Warren St, Euston or Great Portland St Stations.

Contact email uk@srby.org or phone Gian on 07837 386292

12:45 Doors open
1:00 2-hour meditation
3:00 short break
3:15 90-minute meditation
4:45 short break
5:00 1-hour meditation
6:00 Swamiji's and Babaji's Arati

People are welcome to come to all or part of the event. There is a 15 minute break between meditations to allow people time to arrive.

 

Tuesday 20 August

30 minute or 60 minute group meditation every Tuesday evening.

Please press the bell for the Meeting Room to be let in. No entry during any meditation session or after 7.15pm.

Schedule

6:30 Doors open

6.50 - 7.05pm: Recorded talk by Shri Babaji

7.05 - 7.20pm: Discussion on meditation & teachings

7.20 - 8.20pm: 30/60 minute meditation*

8.20 - 8.35pm: Arati and End

*The meditation will have a bell sound half-way through for those that want to leave after 30 minutes.

Saturday 24 August

Swamiji Retreat Day
10.30am - 6:00pm, Morden, London SM4

5-minute walk from South Merton railway station, or
15-minute walk from Morden Underground (Northern Line)

10.00am Doors open
10.30 2-hour meditation
12:30 Shared light lunch
1:30 walk or chanting
2:30 Chants and Bhajans
3:30 Recorded talk by Shri Babaji
4:00 2-hour meditation
6:00 Swamiji's and Babaji's Arati

Vegetarian soup and bread (plus tea etc) will be provided.

Contact email uk@srby.org or phone Gian on 07837 386292

Please let us know if you would like to come along so we know numbers for catering, or if you would like to bring food to share.

 

Tuesday 27 August

30 minute or 60 minute group meditation every Tuesday evening.

Please press the bell for the Meeting Room to be let in. No entry during any meditation session or after 7.15pm.

Schedule

6:30 Doors open

6.50 - 7.05pm: Recorded talk by Shri Babaji

7.05 - 7.20pm: Discussion on meditation & teachings

7.20 - 8.20pm: 30/60 minute meditation*

8.20 - 8.35pm: Arati and End

*The meditation will have a bell sound half-way through for those that want to leave after 30 minutes.

Saturday 31 August

Jangama Dhyana Half Day Retreat
1:00pm - 6:00pm, Warren St, London NW1

Just a few minutes walk from Warren St, Euston or Great Portland St Stations.

Contact email uk@srby.org or phone Gian on 07837 386292

12:45 Doors open
1:00 2-hour meditation
3:00 short break
3:15 90-minute meditation
4:45 short break
5:00 1-hour meditation
6:00 Swamiji's and Babaji's Arati

People are welcome to come to all or part of the event. There is a 15 minute break between meditations to allow people time to arrive.

Contact

Email uk@srby.org or phone Zen on 07800 760 858

 

What's new

 

Shri Babaji App

app

Google Play
Apple App Store